Pótfelvételizz az ETSZK-ra!

Alapképzéseink (pótfelvételi):

/államilag támogatott és önköltséges formában/
Nemzetközileg elismert diplomát szerezhetsz Nálunk!
Az angol nyelvű képzéseinkre a világ minden tájáról érkeznek hallgatók!
Nem hagyunk magadra, igény esetén mentorok segítik a beilleszkedésed.
Tehetséges hallgatóink gyakran már a képzés elvégzése előtt állásajánlatot kapnak.
Ha a biológia nem az erősséged, felzárkóztató szemináriumok segítenek a tudásod elmélyítésében.
Nem kell aggódnod, hogy megállod-e a helyed, mi fokozatosan vezetünk be az elméletből a gyakorlat világába.

A 2022-es pótfelvételi eljárásban az alábbi képzéseink indulnak, bővebb információkért kattints a képekre:

Mesterképzéseink (pótfelvételi):

/önköltséges formában/
Frissen indult védőnő mesterképzésünkön belül négy szakirányra jelentkezhetsz!
Ápoló mesterképzésben részt vevő hallgatóink számára közösségi ápolási / geriátriai demonstrációs termet biztosítunk.
Klinikai szociális munka képzésünk a bürokratikus természetű segítségnyújtás helyett a bajban lévőre irányuló figyelmet helyezi középpontba.
Az APN képzés intenzív specializációja - egyedülálló módon - lehetőséget biztosít az extracorporatív szervtámogató technikák és tudások elsajátítására is.

A 2022-es pótfelvételi eljárásban az alábbi képzéseink indulnak, bővebb információkért kattints a képekre:

Mit nyújtunk még Neked?

2019 októberében egy közel 50 millió forintos beruházás keretében három új demonstrációs termet szereltünk fel korszerű ápolási eszközökkel és műszerekkel. Emelt szintű készségfejlesztő demonstrációs termünk élethű betegbábuk segítségével kiválóan alkalmas szimulációs jellegű oktatás bemutatására. Ezek a termek különösen kiscsoportos, gyakorlati jellegű órák levezénylésére alkalmasak. Az itt látható valósághű bábuk programozhatóak különböző betegségek tüneteinek megjelenítésére, a műszerek pedig észlelik a különféle keringési és légzési rendellenességeket, melyeket a tanulók ápolási eszközeink használatával kezelhetnek.

Az ápolói demonstrációs termek átadását követően részben pályázati, részben intézményi keretből jelentős mértékben bővítettük fizioterápiás eszközparkunkat. A beszerzett készülékek mind az oktatás, mind a kutatás terén új távlatokat nyitnak gyógytornász hallgatóinknak és oktatóinknak, több ritkaságszámba menő eszköz is immár a Kar állományát gyarapítja.

Karunk főépülete Újszegeden az Erzsébet liget szomszédságában helyezkedik el, hallgatóink saját parkosított udvarunkban töltődhetnek fel a két kurzusok közötti szünetekben. Az egyetemi kezdeményezések mellett kari programokban is részt vehettek a szemeszterek során, melyeket tanszékeink vagy az ETSZK HÖK szervez.

A gyakorlati oktatás Karunkon főként kisebb létszámú csoportokban valósul meg, egyrészt így könnyebben elsajátítjátok a gyakorlati tudáshoz szükséges teendőket, másrészt az oktatókkal és hallgatótársaitokkal is személyesebb kapcsolat alakul ki a kurzusok során.

A Kar saját kari könyvtár működtetésével csaknem egyedülálló módon igyekszik biztosítani hallgatóinak teljes jegyzet- és tankönyvellátását, így egyes szakok és évfolyamok bizonyos tankönyveket az adott kurzus teljes idejére kikölcsönözhetnek. A könyvtárlátogató 30 férőhelyes olvasóteremben, kellemes környezetben tanulhat vizsgáira, készíthet referátumot vagy olvasgathat érdeklődésének megfelelően.

B” épületünkben található az Ökumenikus Segélyszervezet Krízisambulanciája, mely kapcsolati erőszak áldozatai és érintettjei számára nyújt támogatást, és ingyenesen hozzáférhető hallgatóinknak, munkatársainknak. Továbbá HaITI nevű szervezetünk keretein belül ingyenes életvezetési tanácsadásokkal segítünk Titeket, a program keretein belül csoportok és filmklubok is indulnak.

A Szegedi Tudományegyetemre jelentkezve az alábbi ösztöndíjakból részesülhetsz: Rendszeres szociális Ösztöndíj, Tanulmányi Ösztöndíj, Bursa Hungarica Ösztöndíj, Szeged Városi Ösztöndíj, Sportösztöndíj, Erasmus Ösztöndíj, Sófi József Ösztöndíj. FONTOS! Ha első helyen jelölöd meg egyetemünket START ösztöndíjra is pályázhatsz, illetve elsőhelyes jelentkezés esetén a Kar is biztosít ösztöndíjakat önköltséges hallgatóinknak.

AZ SZTE emellett lehetőséget biztosít, hogy az Erasmus+, a Mathias Corvinus Collegium és az SZTE Junior Akadémia programjaiba is bekapcsolódjanak hallgatóink vagy leendő hallgatóink.

Juttatásként a féléves városi bérlet mellé a diákigazolványoddal különböző kedvezményeket vehetsz igénybe vásárlás, utazás és kulturális rendezvények terén.

Részletesebben a kedvezményekről és a juttatásokról az Egyetem honlapján olvashatsz. >>>

Pezsgő élet vár, hiszen Szeged egy egyetemi város kiváló szórakozóhelyekkel! Teraszok, cukrászdák, gasztrokocsmák közül válogathatsz kedvedre, de a kulturális lehetőségeket is érdemes számba venned, mint például az Őszi Kulturális Fesztivál, az Egyetemi Tavasz, az SZTE Szabadegyetem és a színházak előadásai, valamint a múzeumok kiállításai.

SZTE-s hallgatóként számos szegedi szórakozóhelyet, sportlétesítményt, szabadidős programot látogathatsz ingyen vagy kedvezményesen!