Jelentkezz első helyen az ETSZK-ra!

~ Mit nyújtunk Neked? ~

1) Ápoló alapképzés során a szakmai gyakorlat időtartama szemeszterenként 6-8 hét, az utolsó félévben pedig egy 14 hetes összefüggő gyakorlatból áll.
2) Gyógytornász alapképzés során másodévben két hét Fizioterápia alapjai gyakorlaton vesznek részt a hallgatók, negyedévben pedig 3 hetes klinikai gyakorlatok formájában történik az oktatás.
3) A szociális munka alapképzésben fontos szerepet kapnak a terepgyakorlatok (különböző szervezeteknél és intézményekben), amelyek a teljes képzési idő több mint egyharmadát teszik ki.
4) A védőnő alapképzés demonstrációs termi és hagyományos szaktárgyi gyakorlatai mellett, hallgatóink a képzés végén féléves egyéni gyakorlaton vesznek részt védőnői körzetekben.
5) Dentálhigiénikus hallgatóink integrált klinikai gyakorlatokon vesznek részt, emellett  – többek között – szájsebészetet, fogszabályozást és érzéstelenítést is tanulnak.

A Szegedi Tudományegyetemre jelentkezve az alábbi ösztöndíjakból részesülhetsz: Rendszeres szociális Ösztöndíj, Tanulmányi Ösztöndíj, Bursa Hungarica Ösztöndíj, Szeged Városi Ösztöndíj, Sportösztöndíj, Erasmus Ösztöndíj, Sófi József Ösztöndíj. FONTOS! Ha első helyen jelölöd meg egyetemünket START ösztöndíjra is pályázhatsz, illetve elsőhelyes jelentkezés esetén a Kar is biztosít ösztöndíjakat önköltséges hallgatóinknak.

AZ SZTE emellett lehetőséget biztosít, hogy az Erasmus+, a Mathias Corvinus Collegium és az SZTE Junior Akadémia programjaiba is bekapcsolódjanak hallgatóink vagy leendő hallgatóink.

Juttatásként a féléves városi bérlet mellé a diákigazolványoddal különböző kedvezményeket vehetsz igénybe vásárlás, utazás és kulturális rendezvények terén.

Részletesebben a kedvezményekről és a juttatásokról az Egyetem honlapján olvashatsz. >>>

2019 októberében egy közel 50 millió forintos beruházás keretében három új demonstrációs termet szereltünk fel korszerű ápolási eszközökkel és műszerekkel. Emelt szintű készségfejlesztő demonstrációs termünk élethű betegbábuk segítségével kiválóan alkalmas szimulációs jellegű oktatás bemutatására. Ezek a termek különösen kiscsoportos, gyakorlati jellegű órák levezénylésére alkalmasak. Az itt látható valósághű bábuk programozhatóak különböző betegségek tüneteinek megjelenítésére, a műszerek pedig észlelik a különféle keringési és légzési rendellenességeket, melyeket a tanulók ápolási eszközeink használatával kezelhetnek.

Az ápolói demonstrációs termek átadását követően részben pályázati, részben intézményi keretből jelentős mértékben bővítettük fizioterápiás eszközparkunkat. A beszerzett készülékek mind az oktatás, mind a kutatás terén új távlatokat nyitnak gyógytornász hallgatóinknak és oktatóinknak, több ritkaságszámba menő eszköz is immár a Kar állományát gyarapítja.

A Kar saját kari könyvtár működtetésével csaknem egyedülálló módon igyekszik biztosítani hallgatóinak teljes jegyzet- és tankönyvellátását, így egyes szakok és évfolyamok bizonyos tankönyveket az adott kurzus teljes idejére kikölcsönözhetnek. A könyvtárlátogató 30 férőhelyes olvasóteremben, kellemes környezetben tanulhat vizsgáira, készíthet referátumot vagy olvasgathat érdeklődésének megfelelően.

B” épületünkben található az Ökumenikus Segélyszervezet Krízisambulanciája, mely kapcsolati erőszak áldozatai és érintettjei számára nyújt támogatást, és ingyenesen hozzáférhető hallgatóinknak, munkatársainknak. Továbbá HaITI nevű szervezetünk keretein belül ingyenes életvezetési tanácsadásokkal segítünk Titeket, a program keretein belül csoportok és filmklubok is indulnak.

Karunk főépülete Újszegeden az Erzsébet liget szomszédságában helyezkedik el, hallgatóink saját parkosított udvarunkban töltődhetnek fel a két kurzusok közötti szünetekben. Az egyetemi kezdeményezések mellett kari programokban is részt vehettek a szemeszterek során, melyeket tanszékeink vagy az ETSZK HÖK szervez.

A gyakorlati oktatás Karunkon főként kisebb létszámú csoportokban valósul meg, egyrészt így könnyebben elsajátítjátok a gyakorlati tudáshoz szükséges teendőket, másrészt az oktatókkal és hallgatótársaitokkal is személyesebb kapcsolat alakul ki a kurzusok során.

Pezsgő élet vár, hiszen Szeged egy egyetemi város kiváló szórakozóhelyekkel! Teraszok, cukrászdák, gasztrokocsmák közül válogathatsz kedvedre, de a kulturális lehetőségeket is érdemes számba venned, mint például az Őszi Kulturális Fesztivál, az Egyetemi Tavasz, az SZTE Szabadegyetem és a színházak előadásai, valamint a múzeumok kiállításai.

SZTE-s hallgatóként számos szegedi szórakozóhelyet, sportlétesítményt, szabadidős programot látogathatsz ingyen vagy kedvezményesen!

~ Ráadásként még: ~

Nemzetközileg elismert diplomát szerezhetsz Nálunk!
Az angol nyelvű képzéseinkre a világ minden tájáról érkeznek hallgatók!
Nem hagyunk magadra, igény esetén mentorok segítik a beilleszkedésed.
Tehetséges hallgatóink gyakran már a képzés elvégzése előtt állásajánlatot kapnak.
Ha a biológia nem az erősséged, felzárkóztató szemináriumok segítenek a tudásod elmélyítésében.
Nem kell aggódnod, hogy megállod-e a helyed, mi fokozatosan vezetünk be az elméletből a gyakorlat világába.

~ Legyél a közösség tagja! ~